All inclusive vakantie Nederland

All inclusive vakantie Nederland, ook voor groepen

All inclusive vakantie Nederland, ook voor een familie- of vrienden groep van 4 tot 10 personen.
Verblijf in een luxe accommodatie Nederland, maar dan wel op all inclusive basis.

Vakantie met vrienden of familie in Nederland

Waarom zou je ver weg op groepsvakantie gaan terwijl er heel dichtbij huis nog zoveel te zien is? Je vindt er prachtige steden, uitgestrekte natuurgebieden en bovendien Nederland heeft een rijke geschiedenis. Stap ‘s ochtends in de auto en dezelfde middag geniet je al van jouw welverdiende vakantie. Kies daarbij nog eens voor een all inclusive formule die diverse verblijven in Nederland aanbieden en zo geniet je al helemaal onbezorgd van je vakantie met vrienden of familie. Je bent niet alleen snel aangekomen op je bestemming, maar je hoeft je ook nog eens nergens druk om te maken omdat alles voor je gedaan wordt. Heerlijk ontspannen dus en ook nog eens dichtbij huis! Je kunt je all inclusive vakantie Nederland tot 1 dag voor vertrek nog boeken.

Veel all inclusive mogelijkheden in Nederland

Veel mensen denken niet meteen aan Nederland als ze aan een all inclusive vakantie denken. Voorheen dacht iedereen snel aan een vakantie naar Turkije of Spanje. Echter is dit allang niet meer het geval en kun je in bijna alle landen een geweldige all inclusive vakantie vieren, zo ook in Nederland. Ideaal dus. Je geniet volop, kunt je portemonnee bij wijze van spreken thuislaten en je komt goed gevuld thuis! De all inclusive formule in Nederland verschilt niet van deze in in het buitenland, de lekkere hapjes en verfrissende drankjes zijn inbegrepen. Kortom, geniet volop van een staycation!

Nog geen all inclusive mogelijkheden vakantieparken Nederland

Indien je een all inclusive vakantie Nederland met familie, vrienden of collega’s wilt boeken, ben je aangewezen op hotels en resorts Nederland met all inclusive arrangement. Er zijn, voor zover ons bekend, geen vakantieparken in Nederland met grote vakantiehuizen en all in arrangement. Zelfs een luxe vakantiepark keten Landal heeft dat niet. Wel kan je een groot vakantiehuis Nederland all in huren. Dat houdt in dat de schoonmaakkosten, energiekosten en andere bijkomende kosten in de huurprijs inbegrepen zijn.

Vakantie Nederland met vrienden- of familie groep

Nederland is een van de vier landen die behoren tot het Koninkrijk der Nederlanden. De overige landen zijn Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Voor het overgrote deel ligt Nederland aan de Noordzee in het noordwesten van Europa. Naast dit deel zijn er nog drie gemeenten gelegen in de Caribische Zee, deze worden ook wel Caribisch Nederland genoemd en dit zijn; Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Het ‘normale’ Nederland grenst in het zuiden aan België, langs het oosten aan Duitsland en aan west- en noordzijde door de Noordzee. De hoofdstad is Amsterdam en de regeringszetel is Den Haag.

Bijna 18.000.000 mensen

Er wonen 17.749.262 mensen op een oppervlakte van 41.543 km² en heeft daarmee een bevolkingsdichtheid van 424 inwoners per km². Daarmee is het de op vijftien na dichtstbevolkte land ter wereld. Als we de kleine stadstaten Vaticaanstad, San Marino en Monaco niet meerekenen, is Nederland na Malta het dichtstbevolkte land van Europa. Daarnaast bestaat 18,41% van het totale oppervlak uit water en de overige 81,59% uit land.

54,1% van de bevolking is niet gelovig, 20,1% is rooms-katholiek, 14,8% is protestants en 5% is islamitisch.

Klimaat Nederland

In het Europese deel van Nederland heerst een gematigd zeeklimaat, gekenmerkt met milde winters en koele zomers. Ook is er onderscheid te maken in mesoklimaten waarbij het klimaat verschilt door de afstand tot het water, het reliëf en het soort grond. Zo kan er ook binnen een mesoklimaat nog lokale klimaten voorkomen zoals een bosklimaat of een stadsklimaat.

In het zuiden en oosten van Nederland is er meer sprake van een landklimaat. Dit komt doordat de regio’s dieper landinwaarts liggen, deze worden dus minder beïnvloed door de zee. Het klimaat in Nederland wordt beïnvloed door de zee die de temperatuur het hele jaar matigt, waarbij de temperatuurschommelingen richting het oosten toenemen.

Noorden

In het noorden liggen de gemiddelde temperaturen gemiddeld iets lager dan in het zuiden van Nederland. De provincies aan de kust in het zuidwesten, westen en noorden hebben in de herfst en winter normaal gesproken zachter weer dan in het oosten en noordoosten. Gemiddeld zijn het oosten van Brabant en het noorden van Limburg de warmste plekken in de zomer. De koudste maand is januari en de warmste maand is juli. De laatste decennia is een stijging te zien van het gemiddelde temperatuur, dit komt waarschijnlijk door het versterkt broeikaseffect.

De kust heeft de meeste zonuren met circa 1650 zonuren en de Achterhoek heeft met circa 1500 uur de minste zonuren.

Bezienswaardigheden in Nederland

De Keukenhof in Zuid-Holland is een zeer geliefd uitje. In dit bloemenpark gelegen in Lisse komen elk jaar meer dan een miljoen bezoekers vanuit heel de wereld. Dat is natuurlijk niet voor niets, het is namelijk in de voorjaar een kleurrijke bloemenzee wat echt een geweldig beeld geeft. Daarnaast kun je er ook rondwandelen, kiekjes maken en de geur van de bloemen opsnuiven. De kleintjes kunnen zich vermaken bij de kinderboerderij, het speelterrein, de speurtocht of verdwalen in het doolhof. De omgeving kun je het beste ontdekken per fiets of rondvaartboot.

Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd vanwege de prachtige huisjes en vele kanalen waar je heerlijk zelf kunt rondvaren. En je kunt zeker met vrienden of familie overnachten in een groepsaccommodatie Giethoorn. Soms kan dit op semi all inclusive basis. Dit leuke dorp in Overijssel is ideaal voor een dagje weg in Nederland. Je vindt er verschillende musea die je meer vertellen over de omgeving en de geschiedenis. Giethoorn is het beste te verkennen per boot, je komt namelijk op plekken waar je anders niet kunt komen. Toch geen zin in varen? Dan kun je er altijd voor kiezen om te fietsen of wandelen.

Musea Nederland

Nederland heeft vele musea verspreid over het hele land, maar de meest bekende zijn het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Anne Frank museum. In het Rijksmuseum komen jaarlijks zelfs meer dan 40 miljoen bezoekers. Tegenwoordig hebben ze zelfs ook online tentoonstellingen. In dit museum bevinden zich veel wereldberoemde kunstwerken, van Rembrandt tot Vermeer en alles wat er tussen zit. In het Van Gogh museum in Amsterdam vind je vele werken van Vincent Van Gogh (hoe kan het ook anders). Deze wereldberoemde kunstenaar schilderde met name landschappen en zelfportretten. Het Anne Frank museum bevindt zich aan de Prinsengracht in Amsterdam, dit is het huis waar de Joodse Anne Frank samen met haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog onder waren gedoken.

De Veluwe

Bezoek de Veluwe in Gelderland, hier ligt een van de mooiste, grootste en meest veelzijdige natuurgebieden van het land, met een diversiteit aan flora en fauna. Je kunt er heerlijk ontspannen wandelen en fietsen door de verschillende landschappen die tijdens de ijstijd gevormd is door stuwwallen. Ook zijn er vele ruiterpaden en mountainbikeroutes te vinden. Op de Veluwe barst het van de mooie plekjes en uitzichten dus vergeet zeker je fotocamera niet mee te nemen! En met wat geluk kan je een last minute Veluwe op all inclusive basis boeken

Natuurlijk mogen we niet de bekendste traditionele Hollandse vissersdorpen Volendam, Marken en Monnickendam vergeten! Het is zeer toeristisch en vaak ook druk in de zomermaanden maar het is het zeker waard. Volendam staat wereldwijd bekend om de visserscultuur, de dijk, klederdracht en de mooi gekleurde huizen. In dit gezellige vissersdorp komen ook bekende artiesten zoals Nick & Simon en Jan en Monique Smit. Toeristen combineren vaak een dagje naar Volendam met Marken, dit dorp is gelegen op een schiereiland omringd door het Markermeer en de Gouwzee.

Waarom kiezen voor Nederland als all inclusive vakantiebestemming?

Een all inclusive vakantie naar Nederland kan tegenwoordig super goed! Je hoeft dus niet per se helemaal naar een all inclusive vakantie Turkije of all inclusive Spanje te boeken. Je vindt in Nederland de beste all inclusive hotels zoals Preston Palace en De Bonte Wever.
Zin in een zorgeloze en ontspannen all inclusive vakantie in Nederland? Je vindt hier een ruim aanbod aan all inclusive hotels, voor ieder wat wils. Of je nou op zoek bent naar een verblijf met zwembad, een hotel aan zee of een zeer luxe hotel, alles is mogelijk. De meeste hotels hebben een geweldige ligging en met een beetje geluk heeft jouw hotel ook een wellness. Als je al niet meteen verlost bent van al je stress, dan gebeurt dat daarna wel.

In Nederland kun je van alles doen; wandelen of fietsen in de natuur, lekker eten, de prachtige steden bezoeken of juist de traditionele Hollandse vissersdorpen bezoeken. Kies daarna nog voor een all inclusive formule en kom helemaal tot je rust!

Eten en drinken in Nederland

In Nederland kent men een andere eetcultuur dan die van veel andere culturen. Voor toeristen is het vaak ook eventjes aanpassen als zij op bezoek komen aan Nederland. Dat komt vooral vanwege de redelijk sobere manier van eten en dat de eerste twee maaltijden doorgaans uit brood bestaan. Wanneer een broodmaaltijd wordt vervangen door iets anders, is het vaak iets ongezonds zoals snacks of fastfood.

Normaal gesproken consumeert een Nederlander drie maaltijden per dag. Het ontbijt wordt meestal meteen genomen zodra men is opgestaan en wordt dan ook thuis gegeten. Een klein deel ontbijt buitenshuis en een ander klein deel eet nooit een ontbijt. In een gezin komt het vaak voor dat de gezinsleden op verschillende tijden moeten opstaan, hierdoor kan men niet samen eten. Een ontbijt bestaat gewoonweg uit brood met beleg en dat is vaak hagelslag, pindakaas, kaas of vleeswaren. Maar ook wordt er veel zuivel met graanproducten gegeten zoals muesli en cornflakes.

Lunchen

De meeste Nederlanders lunchen vrij vroeg. De lunch start tussen 12:00 en 12:30 uur en neemt meestal niet langer dan een half uur in beslag. Efficiëntie gaat in veel zaken boven het genieten van het eten. Het bestaat dan ook in vele gevallen uit een broodmaaltijd zoals bij het ontbijt, echter wordt er regelmatig een eitje bij gebakken.

Het avondeten wordt meestal geconsumeerd tussen 17:00 en 19:00 uur, dit is in vergelijking met andere landen vrij vroeg. Sommige mensen hebben een beroep waarbij men vroeg begint en dus ook vroeg klaar is. Hierdoor eten sommige gezinnen zelfs al voor 17:00 uur. Voor vele Nederlanders is het diner een gezinsaangelegendheid. Men probeert dan ook zoveel mogelijk het diner samen te nuttigen.

Typisch Nederlandse gerechten zijn onder andere: stamppot, poffertjes, speculaas, bitterballen en de stroopwafel.

Poffertjes kun je beschrijven als een klein soort pannenkoekjes die wordt bereid op een speciale poffertjesplaat. De poffertjes worden tijdens het bakken omgedraaid zodat beide kanten goed gebakken worden en daarbij de binnenkant zacht blijft.

Speculaas komt in allerlei vormen en maten voor. De populairste variant is het harde koekje en deze wordt vaak genuttigd bij de koffie. Rondom het Nederlandse feest Sinterklaas zie je de speculaas in allerlei varianten in de winkel zoals speculaasbrokken en gevulde speculaas.

Bitterballen zijn zeer populair onder veel toeristen. Het is een gefrituurde snack en bestaat uit gepaneerde ragoutballetjes. De bitterbal wordt erg veel gegeten op het terras of als snack in de kroeg.

Gouda

De stroopwafel is ontstaan in Gouda en is de Nederlandse variant op de vele wafels die je overal ter wereld ziet. Deze wafels worden veelal gegeten als tussendoortje, dus niet doorgaans bij de koffie of thee. Stroopwafels zijn twee dunne helften van een koek met daartussenin zoete stroop. Veel mensen boeken een weekendje weg Gouda. Ook al heb je in deze stad nauwelijks all inclusive mogelijkheden.

Kiezen voor een all inclusive vakantie Nederland

Tijdens een all inclusive vakantie in Nederland zul jij samen met je gezin je geen moment vervelen. De hotels en resorts bieden een breed scala aan faciliteiten die goed zijn voor urenlang plezier. Een goed voorbeeld hiervan is het 4-sterrenhotel De Bonte Wever in Assen. Je hebt hier toegang tot onder andere het subtropisch zwem- en saunaparadijs, het fitnesscentrum, de bowlingbaan en de midgetgolfbaan. Een ideale bestemming om je kinderen mee te nemen dus, maar ook voor volwassenen is er genoeg te doen. Zo heb je bijvoorbeeld prachtige steden, mooi natuur en een rijke cultuur. Waar vier jij je welverdiende vakantie in Nederland?

Boek nu je all inclusive groepsvakantie Nederland

Zorgeloos genieten dichtbij huis? Boek dan nu een all inclusive hotel of groepsaccommodatie Nederland 10 personen. Kies voor een ontspannen vakantie op de Veluwe, de lange kust of het natuurrijke Drenthe. Bij een all inclusive arrangement wordt alles tot in de puntjes verzorgd; je hoeft bij wijze van spreken je portemonnee niet mee te nemen. Naast de overnachtingen zitten namelijk ook het eten en drinken bij de prijs inbegrepen. Je hoeft dus niet meer te koken of boodschappen doen. Het enige wat je nog hoeft te doen is iets bestellen en het wordt klaargemaakt voor jou. Wil je dus een drankje of hapje extra, dan is dit geen enkel probleem. De all in hotels in Nederland hebben voornamelijk vier sterren, maar ook de hotels die minder (of helemaal geen) sterren hebben zullen jou een fantastische vakantie bezorgen!

Over heel Nederland worden veel all inclusive arrangementen aangeboden. Kies je voor een vakantie aan de zee, in een stad of toch in de natuur? Alles is mogelijk in Nederland en alle arrangementen zijn eenvoudig te boeken via TUI, Sunweb en PrijsVrij. We hebben hieronder al een aantal aanbiedingen speciaal voor jou op een rijtje gezet. Nederland is een geweldig vakantieland en dat ook nog eens dichtbij huis! Wij wensen je in ieder geval alvast een onvergetelijke vakantie.