Fietsvakantie Nederland voor groep boeken

Wat je moet weten als je een fietsvakantie Nederland voor grote groep boekt

Wie met vrienden of familie een fietsvakantie Nederland wil boeken, zal dat meestal op zelfstandige basis doen. Dat betekent in de praktijk een groot vakantiehuis Nederland huren, fietsen op de fietsendrager en rijden maar. Dat is een simpele samenvatting van het organiseren van een fietsvakantie Nederland voor een grote groep. De praktijk wijst echter uit dat er veel meer voor te bereiden is en er veel mogelijkheden zijn een fietsgroepsvakantie invulling te geven.

Bij een fietsvakantie Nederland met een groep valt er veel voor te bereiden

Natuurlijk valt er bij een groepsvakantie Nederland, al wandelend of met de fiets veel méér voor te bereiden, we noemen de belangrijkste punten op. Maar, eerst maar eens uitzoeken wat de beste locatie in Nederland voor een fietsvakantie met een groep is

fietsen met vriendinnen

Leuke fietsroutes Drenthe

In Drenthe vind je de mooiste fietsroutes. Of je nu 30 kilometer op een dag wilt fietsen of met je vrienden gaat voor 50 of 60 kilometer, er is altijd wel een fietsroute Drenthe te vinden in de omgeving van je gehuurde vakantiehuis. Ook is het in heel Drenthe wel mogelijk om fietsen te huren. Hierbij kan je ook denken aan mounttainbikes.

Wat is de meest geschikte locatie voor een fiets groepsvakantie Nederland?

Nederland staat bekend als het fietsland van Europa. Je vindt in iedere provincie goede fietspaden, fietsroutes aangeduid door knooppunten. Door die knooppunten te volgen kan je in feite iedere fietsroute samenstellen. Toch verschillende de vele landschappen in Nederland behoorlijk en maakt het dus best wel veel uit in welke regio je een groot vakantiehuis Nederland voor je fietsvakantie boekt. Toch zijn de meeste fietsliefhebbers het er wel over eens dat met name Drenthe, Gelderland, Overijssel, Friesland en Limburg de beste fiets vakantie mogelijkheden kennen. Als je dat combineert met de mogelijkheden een groot vakantiehuis in Nederland te huren, kom je al snel op een fietsvakantie Drenthe of een fietsvakantie Friesland uit.

Drenthe en Friesland zijn anders mooi

In Drenthe kan je door uitgebreide boswachterijen en heidevelden fietsen terwijl fietsen door Friesland genieten van de Friese Meren is. En het mooie is, je kunt voor een fietsvakantie met een groep in Drenthe altijd wel een groot vakantiehuis Drenthe huren terwijl er voor een actieve groepsvakantie Friesland altijd wel een vakantieboerderij of groepsaccommodatie beschikbaar is. En je kunt ook een groot vakantiehuis Friesland huren in de omgeving van de Friese Meren, bijvoorbeeld aan het Sneekermeer.

fietsvakantie ontspannen groep

Baby mee op fietsvakantie Nederland?

Het organiseren van een fietsvakantie Nederland met een grote groep wordt een stuk moeilijker al er “een baby aan boord is”. Want hoe kan je een fietsvakantie met een groep rijmen met een vakantie met een baby. Indien je met de baby alle fietstochten wilt meemaken dan is ons eerste advies, niet doen. Een fietsvakantie met baby is niet handig en niet in het belang van het kind. Wel zijn er korte fietstochten met de baby mogelijk. Voor een fietsvakantie Nederland met peuter of kleuter geldt hetzelfde advies. Peuters en kleuters kunnen nog niet zelfstandig fietsen en ze meenemen middels een fietszitje is voor hen te vermoeiend. Hou het in het geval van een vakantie met baby bij het huren van een baby bungalow en maak korte wandelingen met je baby.

Waar moet je nog meer op letten?

Bij een fietsvakantie met een groep, zijn de volgende punten van belang:

  • Zorg dat iedereen een goede en comfortabele fiets ter beschikking heeft met versnellingen, goed zadel en goede remmen.
  • Een fietsvakantie Nederland met de E-Bike of elektrische fiets betekent ook dat de accu’s van al die fietsen weer dagelijks opgeladen moeten worden. Huur een groot vakantiehuis Nederland met voldoende stopcontacten en oplaadpunten of huur een groot vakantiehuis of familiebungalow bij voorbeeld een familiepark zoals Landal Miggelenberg op de Veluwe of Landal Domein De Schatberg in Limburg. Het laatste vakantiepark leent zich uitstekend voor uitvalbasis voor een fietsvakantie Limburg.
  • Zorg voor goede fietskleding die zuurstof doorlatend is. Anders ga je tijdens de fietstocht te veel transpireren.
  • Stel fietsroutes samen die voor iedereen haalbaar zijn. Overleg met elkaar voor je fietstochten in Nederland voor een groepsvakantie, familieweekend of vriendenweekend samenstelt.